Gemensamma inköp

Husen i Höjdhagen har byggtekniskt väldigt mycket gemensamt. Att på ett varsamt sätt underhålla eller byta ut olika delar av ditt hus är det bästa sättet att behålla både utseendet och det kulturhistoriska värdet på din fastighet. Ett välbevarat och välskött hus värderas också betydligt högre än ett dåligt underhållet och förvanskat hus vid en försäljning.

Många av de byggmaterial som användes när husen byggdes är idag svårare och ibland även dyrare att få tag på än det som säljs på den lokala brädgården. För att underlätta för alla i området att “göra rätt” kommer föreningen efter hand att gå ut med olika prisförfrågningar och erbjuda gemensamma inköp.

Vinsterna är flera. Arbetet med att leta reda på rätt hantverkare eller byggmaterial behöver bara göras gemensamt, en gång istället för av alla var för sig. Ibland kan vi även få bättre priser i takt med att volymerna ökar. Fasta kostnader som frakt eller ställkostnader för maskiner kan delas lika mellan alla som är med och beställer.

Att gå ut och prisförfrågningar tillsammans gör att vi kan få bättre priser på allt från byggmaterial till olika typer av tjänster.

Är du i begrepp att göra ett inköp av något som andra kan vara intresserade av är du välkommen att höra av dig till andreas@hojdhagen.se.

Sommaren 2015 kommer föreningen organisera ett gemensamt inköp av ytterpanel från hyvleriet hos Bygg-Ole Saltsjö-Boo (fd Nacka Trä) i Orminge.

Vill du vara med kontakta andreas@hojdhagen.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.