Inbrottsförsök och stenkastning

I fredags kväll utsattes minst två hus på Gamla Vägen och Tjärnstigen för inbrottsförsök och/eller vandalism.  Så här beskrev en granne den ena händelsen:

“22/5 ca kl 18.45 var 2 st barn ca 12-13 år, klädda i mörkt o med näsduk över ansiktet, i korsningen dalvägen/gamla vägen och kastade sten på glasruta på ett hus. Polis tillkallades och de ska kolla runt. Håll uppsikt.”

Samma kväll hände följande på Tjärnstigen:

“Ökad vaksamhet?! En tråkig sak har hänt hos oss igår. Vi bor på Tjärnstigen och någon har krossat ytterfönstret på vårt badrumsfönster. Detta är andra gången samma fönster blir krossat på mindre än en månad! Ber er vara vaksamma och uppmärksamma och polisanmäla om något händer er. Det har vi gjort.”

Någon eller några ungdomar roar sig alltså med att krossa rutor i området.  Båda händelserna är polisanmälda och tre poliser var också här i fredags efter att anmälningarna gjordes. Vet du något mer kontakta polisen eller någon i arbetsgruppen för kontakt med de som blivit utsatta. Det går även bra att skriva kommentarer direkt, använd då formuläret längre ned på sidan.

Från föreningens sida kan vi just nu bara dela med oss av den information som kommer in. Finns det ett stort intresse bland oss boende finns alla möjligheter att genom föreningen göra insatser för ökad säkerhet. Vill du engagera dig i det arbetet är du välkommen att kontakta någon i arbetsgruppen eller maila info@hojdhagen.se!

Lite allmänna tips och råd om säkerhet i bostaden finns på Stöldskyddsföreningens hemsida.

Genom en av våra medlemmar som nyligen installerat ett larm har vi också fått information om att säkerhetsföretaget Verisure just nu erbjuder alla medlemmar i föreningen rabatt på installationskostnaden för sitt larm. Läs mer under Erbjudanden – Larm från Verisure.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.