Nya parkeringsregler i Höjdhagen!

Sedan en tid tillbaka, eller kanske är det bara sedan halvårsskiftet 1 juli, gäller nya parkeringsregler i Höjdhagen. Det är nu förbjudet att parkera längs i stort sett alla vägar i Höjdhagen. Information om regeländringen verkar ha varit relativt bristfällig då jag redan vet flera grannar som fått böter om 500:- för felparkering… Eftersom kommunen inte aktivt vill informera oss letade vi själva aktivt på www.varmdo.se för att hitta information om ändringen. Där borde väl en sån sak vara en nyhet? Vi hittade inget men fick veta att på Transportstyrelsens hemsida publiceras nya lokala trafikföreskrifter löpande. Jakten går vidare och där finns en karta som Värmdö kommun publicerat som en lokal trafikföreskrift i december 2014. Länk till föreskriften och kartan på Transportstyrelsens hemsida. Här saknas tyvärr bakgrund till beslutet och vilka motiv som ligger bakom ändringen.

Gustavsbergs Vägförenings hemsida hittar vi heller ingen information om ändringen utöver en punkt i protokoll och dagordning för årsstämman 2015. “Föreningen noterar att kommunen ändrat en lokal trafikföreskrift”.

Genom kommunens verktyg för medborgarinsyn – Insyn Sverige – finns till slut en tjänsteskrivelse med lite mer information, den är daterad 18 september 2014: http://insynsverige.se/documentHandler.ashx?did=1770534. Här står inte uttryckligen att det är Höjdhagen som avses men vi gissar… Beslutet antogs sen av den numera nedlagda Samhällsplaneringsnämnden på sammanträde 7 oktober samma år. Länk till ett utdrag ur det protokollet finns här: http://insynsverige.se/documentHandler.ashx?did=1772909

Tyck gärna till om förändringen i kommentarsfältet här nedanför! Rätt eller fel att införa P-förbud i Höjdhagen? 

Att informationen till oss boende i Höjdhagen är under all kritik kan nog de flesta hålla med om – eller kände Du till de nya reglerna och bakgrunden till dem?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.