Nu är det snigelveckan 2016!

Nu är det alltså dags för Snigelveckan 2016. Föreningens snigel-spejare har redan hittat och oskadliggjort ett tjugotal glupska sniglar i en av trädgårdarna i Höjdhagen – och fler kommer det bli. Nu när alla förra årets övervintrade mördarsniglar har vaknat till  är det dags att ge sig ut och jaga! Med en vecka för gemensam snigelbekämpning i våra trädgårdar hoppas vi kunna hålla tillbaka mängden bruna, slemmiga gäster i trädgårdarna…  

Ju fler vi är som plockar bort sniglar nu på våren desto färre sniglar får vi alla i sommar och höst.


Här nedanför kan ni läsa tips och idéer kring snigelbekämpning från Staffan i styrelsen.


                             Spanska skogssnigeln ( mördarsnigeln)
I Höjdhagen finns det ganska mycket mördarsniglar, och det kan vara lämpligt att försöka minska antalet så tidigt man ser dom på våren. Om många gör det nu på våren kanske vi kan minska antalet överlag.

Dom brukar komma fram på kvällarna och när det är fuktigt och blött, och dom gillar att äta grönsaker och sommarblommor t.ex Tagetes. Dom gillar inte vitlök.

Det finns olika metoder att ta död på dom,  man kan läsa om det på nätet bl.a på www.snigel.org.

Jag brukar bara sätta spaden genom dom nära huvudet och låta dom ligga kvar. Förut plockade jag dom och la dom i en hink med såpa, där drunknade dom, sedan la jag dom i skogen, det var ganska guckigt.

En snäll metod, har jag hört, är att plocka dom och lägga i frysen. Har också prövat att spraya med vitlökste på grönsakerna, det var ganska bra. I år ska jag prova spraya med chilite.

Äggen, om man ser snigeläggen under plankor eller annat är det lämpligt att ta hand om de också.

Lycka till på jakten!
Staffan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.