En liten men viktig seger

Under gårdagens kommunfullmäktige var många från Höjdhagen på plats för att bevaka vad som sades om Förbifarter genom Ekedalsskogen och Höjdhagen. Det var ovanligt trångt i salen igår, och alla politiker var väl medvetna om varför… Stort tack till alla som slöt upp och markerade mot vanvettig politik!

Tack vare att kommunen gör webbsändningar av fullmäktige finns alla möjligheter att titta på frågestunden i början av mötet. Här är en länk till webbsändningen från KF.

Under onsdagen meddelade också styrande Alliansen att man nu backar från förslaget om att fortsätta utreda Förbifart Ekedal just nu… I stället vill man först hålla en medborgardialog, som nu planeras till efter sommaren. Beskedet kom från Anders Gullander (FP) på kommunstyrelsens arbetsutskott på eftermiddagen.

För vår del är det så klart goda nyheter att vårt arbete med insändare, Facebook och blogginlägg kanske ändå har gjort skillnad. Någonting har fått Alliansen att ändra sig och vad skulle det vara om det inte är de över 1000 personer som nu står bakom uppropet Rädda Ekedalsskogen? Det finns verkligen ett kompakt motstånd från alla som bor vid eller använder Ekedalsskogen och nu får vi förhoppningsvis tid att förbereda oss ytterligare inför höstens medborgardialog, som ju redan startat, i och med att alla protester. (Eklövet på fotot är Rädda Ekedalsskogen nya symbol – uppklistrad vid kommunhusets entré som en liten hälsning till fullmäktige…)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.