Morgonpromenad med kommunstyrelsen

Just nu är alltså den fortsatta utredningen av vägen genom Höjdhagen avblåst. Alliansen genom Anders Gullander (FP) har i onsdags aviserat att man avvaktar med fler utredningar av en väg genom Ekedalsskogen och genom Höjdhagen tills kommunen genomfört en Medborgardialog. Goda nyheter för oss som jobbat hårt för att stoppa de här planerna. Bra också för alla som ogillar slöseri med våra gemensamma skattepengar.

Men dagen innan det blev känt att beslutet om utredning skjutits upp kontaktade vi Kommunstyrelsen och bjöd via deras sekreterare in alla ledamöter och ersättare i Kommunstyrelsen till en morgonpromenad hos oss i Höjdhagen. Här nedanför är inbjudan, som faktiskt mailades ut till alla ledamöter bara minuter efter att vi skickat den till sekreteraren:

Hej Kommunstyrelsen!
Vi företräder Höjdhagens Villaägareförening i Gustavsberg. Vi har noterat att ni på onsdag 3/6 ska besluta om en vidare utredning av ett förslag om en Förbifart genom Höjdhagen, längs med Gamla Vägen. Vi ser det nya förslaget som en ren skrivbordsprodukt som, enligt vår mening, kommit till stånd mycket på grund av dålig kännedom om förhållandena på plats. 

För att undvika fler missförstånd kring förutsättningarna för en relativt stor, ny väg genom Höjdhagen vill vi nu bjuda in Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare till en morgonpromenad i Höjdhagen onsdag 3/6. Vi vet att flera av ledamöterna inte bor i Gustavsberg och är oroliga för att många inte kan se hela bilden inför beslutet på eftermiddagen. Vi hoppas kunna ge våra förtroendevalda politiker en god kontakt med verkligheten på plats i Höjdhagen, som uppvärmning inför en livlig debatt på eftermiddagen. 

Vi erbjuder nu två tider för rundvandring och en kopp morgonkaffe – 08.00 och 09.00 onsdag 3/6.

Samling vid korsningen Gamla vägen och Dalvägen. Parkering finns vid Gustavsbergs centrum eller vid Ekedalsskolan. Intresserade förtroendevalda och även i frågan föredragande tjänstemän kan anmäla sitt intresse via e-post till andreas@hojdhagen.se senast måndag kväll den 1/6. Det går också bra att kontakta oss via telefon på 0739-303911.

Vi tycker att det är oroande att man nu överväger att lägga ned mer tid och skattepengar på att utreda något som med stor säkerhet inte kan genomföras. Orsakerna är många:

  • Höjdhagen är en del av riksintresset för kulturhistoria Gustavsberg och en sammanhållen byggd miljö som är unik i landet
  • Den befintliga vägen är ca 3m bred
  • Det finns flera bostadshus så nära som 2 meter från den befintliga vägen.
  • Det saknas stöd bland Gustavsbergsborna för nya vägar genom villaområden såväl som genom friluftsområden.

Väl mött på onsdag 3/6!
Höjdhagens Villaägareförening

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.