Många motioner till Vägföreningens årsstämma

Trafikmiljön i Höjdhagen är ett av de områden där Villaägareföreningen jobbar aktivt just nu. En del i arbetet har varit att ta fram konkreta förslag på förbättringar. Genom diskussioner på våra möten har det nu lett fram till att åtta olika motioner om förbättringar av trafikmiljön i Höjdhagen skickats in inför Vägföreningens årsstämma torsdag 17 mars. 

Samfälligheten Gustavsbergs Vägförening ansvarar för skötsel av vägarna i Höjdhagen och även andra delar av Gustavsberg. Alla berörda fastighetsägare är medlemmar, betalar en årsavgift om 900kr och har också rösträtt på årsstämman. På stämman utses styrelse och andra förtroendeposter, man behandlar förslag från styrelsen men också de eventuella motioner som skickats in från medlemmarna. Det har varit mycket tunnsått med motioner från medlemmarna under flera år – men till stämman 2016 har inkommit inte mindre än åtta motioner och alla åtta är inskickade av fastighetsägare här i Höjdhagen.

Samtliga medlemmar ska nu också ha fått utskickat kallelse och stämmohandlingar med posten (bland annat listan med motioner och styrelsens svar, som syns på bilden här ovanför). Kallelsen kan också användas som en fullmakt för röstning via ombud. Höjdhagens Villaägareförening vill i första hand uppmana alla att gå på Vägföreningens årsstämma torsdag 17 mars kl 19.00 i Kommunhuset på Skogsbovägen 9-11. Inte minst för att rösta för de motioner som vi anser är positiva för vår trafikmiljö. I andra hand uppmanar vi er att leta reda på en granne som tänkt att gå och ge honom eller henne er kallelse (dvs fullmakt) att rösta även för er fastighet.

Tyvärr finns inte årets stämmohandlingar tillgängliga på Vägföreningens hemsida men tillsammans med kallelsen finns också motioner och styrelsens svar på dessa.
Via Vägföreningens hemsida har vi däremot forskat fram följande historik över antalet motioner de senaste åren:
2015 inkom inga motioner.
2014 inkom 1 motion.
2013 inkom inga motioner.
2012 inkom inga motioner.
2011 inkom inga motioner.
2010 inkom 1 motion.

2016 har det alltså skett en drastisk ökning och att fler nu engagerar sig i vår lokala trafikmiljö är en mycket positiv utveckling, tycker Höjdhagens Villaägareförening. Vårt trafikutskott

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.