Statusrapport trafik – mars 2016

Höjdhagens Villaägareförening har under hösten 2015 inlett dialog och samarbete med Värmdö kommun om trafiksituationen i Höjdhagen. Syftet är att bidra till en trygg trafikmiljö för boende och besökare i Höjdhagen genom påverkan på beslut,  opinionsbildning och informationsinsatser på lokal nivå.

Vi har identifierat tre aktuella problemområden som vi nu arbetar med.
1. Trafiksituationen i Höjdhagen allmänt

2. Parkeringssituationen

3. Trafikmiljön kring Ekedalsskolan avseende lämning och hämtning

För vart och ett av områdena har vi redan nu förslag på lösningar. Ofta har de mer karaktären av ”information” och ”beteendeförändringar” och mindre av ”fysiska åtgärder”.

Bakgrund
Bakgrunden till diskussionen om trafiksituationen i Höjdhagen är ett markant ökat trafikflöde i området och höga hastigheter, vilket styrks av polisen. Detta gäller såväl boende i Höjdhagen, dvs vi själva, som besökande (även yrkestrafik). Dessutom råder en osäkerhet om gällande parkeringsregler och -skyltning. Trafikmiljön kring Ekedalsskolan har under lång tid varit bristfällig. Fortkörning förekommer med betydande risker för de över 500 barn mellan sex och elva år som går där. Den aktuella trafiksituationen i Gustavsberg allmänt, med ökad inflyttning och bostadsbyggande, jobbpendling och krav på olika trafiklösningar, och vilka följder det får för Höjdhagen är också av intresse att diskutera. Här kan du läsa en mer detaljerad beskrivning av vad som planeras inom arbetet för en bättre trafikmiljö!

Har du starka åsikter eller synpunkter på trafikmiljön i Höjdhagen? Vår trafikgrupp är en möjlighet för dig att påverka genom ett konstruktivt samarbete tillsammans med Värmdö kommun och Gustavsbergs Vägförening som ansvarar för vägnätet i Höjdhagen. Hör gärna av dig till trafik@hojdhagen.se!

För trafikgruppen i Höjdhagens Villaägareförening

Per Arvidsson

0706-75 53 90
trafik@hojdhagen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.